Kreative familieaktiviteter I kan lave derhjemme

Det kan være svært at finde på familieaktiviteter, som alle i familien synes er sjove. Det bliver nemt lidt for svært for de mindste eller for nemt for de største. Men det er hyggeligt at være sammen og sjovt at samles om det samme projekt. Og så er det styrkende for jeres families relation og sammenhold.

Her skal det handle om kreative familieaktiviteter. Kreative projekter, som er nemme at gå til – uanset alder og evner. Her kan alle altså være med. Også dig, der ikke kan tegne. Eller dig, der måske blot er 2 år gammel. Der er også plads til teenageren. Og bedstefar.

Vandfarver

Vandfarver er en klassiker. Med god grund. Her kan man nemlig fordybe sig på hvert sit niveau. Jeg elsker at male med vandfarver med min egen familie – også selvom jeg faktisk ikke er specielt dygtig til at male. Farverne flyder så særligt med vandfarver, at det er svært ikke at blive fascineret.

Hvis du ikke har vandfarver hjemme, så kan du finde en kasse med smukke vandfarver i klare farver, vandfarvepapir, pensel, tape og ikke mindst inspiration til enkle vandfarveprojekter som alle kan lave. Kassen med vandfarver finder du lige her.

Barn tegner en havplante op på krympeplast vha skabelonerne fra den kreative kasse med fiskespil.

Krympeplastik

Familieaktiviteten, du måske husker fra din egen barndom? For mange er krympeplastik ren nostalgi. Og kender du ikke allerede til krympeplastik, så er det virkelig et materiale du bør kende. Her kan hele familien nemlig sagtens være med. Hvis du ikke selv vil tegne et motiv, så finder du blot en skabelon og tegner efter. Du kan f.eks. også tegne efter børnenes hænder. Når motivet er tegnet, skal det en tur i ovnen. Og det er nu magien virkelig sker. For det I har tegnet krymper. Til cirka halv størrelse. Det er super fascinerende og sjovt – for både børn og voksne.

Jeg har pakket en kasse med krympeplast, skabeloner, vejledning og meget mere, der gør det nemt for jer at gøre krympeplastik til den næste i rækken af sjove familieaktiviteter. Find kreakassen med krympeplastik lige her.

Pressede blomster

En skøn familieaktivitet, hvor alle kan være med til at plukke, presse og lave ting med de pressede blomster.

Gå f.eks. en tur i skoven og saml blomster til jeres blomsterpresser. Efter en uge eller to kan I bruge jeres pressede blomster til at lave forskellige kreative projekter. Bliv inspireret til hvordan du kan bruge pressede blomster lige her.