7 idéer til dine pressede blomster 🌼

Savner du inspiration til hvordan du kan bruge dine pressede blomster til? Så er du kommet til rette sted.

Jeg har samlet syv idéer til dig herunder. Til de fleste idéer skal du, foruden blomsterne, bruge decoupagelak og en pensel. Decoupagelak fungerer rigtig godt til pressede blomster og virker på de fleste materialer; sten, træ, papir og meget mere. Så hvis du ikke allerede har en bøtte decoupagelak stående, er det et must, når du vil arbejde med pressede blomster.

Hos Farverige Dage kan du få et samlet kit, der både indeholder en blomsterpresse (og mellemlægspapir til blomsterne), decoupagelak, pensel og flere spændende ting. Kittet finder du lige her.

Når du bruger decoupagelak påfører du først et lag med pensel, der hvor blomsten skal sidde. Så ligger du blomster på og påfører endnu et lag ovenpå – forsigtigt, så du ikke ødelægger blomster. Du kan evt. bruge fingeren til det sidste lag.

Og med de ord får du her 7 idéer til, hvordan du får brugt nogle af alle dine fine, pressede blomster:

Til- og fra-kort

Lav dine egne til og fra kort og giv dine gaver et personligt præg. Sæt én enkelt blomst eller flere på et manilamærke (eller klip selv et lille kort i karton).

Dekorative vaser med pressede blomster

Tegn en vase på et stykke papir/karton og sæt blomsterne fast med decoupagelak. Her er vaserne lavet på et stykke karton foldet på midten, så de nu kan bruges som smukke kort. Men de ville også være dekorative i en ramme på væggen.

Vase eller lyseholder til fyrfadslys

Det her er min absolutte favorit – jeg synes den er fantastisk smuk og den skønneste pynt på sommerbordet. Børnene og jeg skal helt sikkert have lavet nogle flere. De er fine som en vase, men er også rigtig søde med et fyrfadslys sat i.

Vasen er lavet af et gammelt, rengjort syltetøjsglas. Der er først påført decoupagelak på hele glasset, hvorefter blomsterne er sat på. De pressede blomster har fået endnu et lag lak ovenpå. Jeg brugte fingeren til at smøre det sidste lag ud.

Vendespil med blomster

En både smukt og lærerigt vendespil med blomsternes navne. Klip en stak firkantede kort i karton. Sæt blomster på den ene halvdel af kortene og skriv deres navne på den anden halvdel. Nu skal der matches navn og blomst!

Vendespillet kan selvfølgelig også laves med to ens blomster.

Pressede blomster på træ og sten

Brug de pressede blomster på sten og træskiver. Stenene kan du ligge som pynt på sommerbordet eller lad dem dekorerer i dit blomsterbed. Træskiverne kan du evt lave huller i og hænge op med en snor.

For at sætte blomsterne fast på både sten og træ skal du bruge decoupagelak. Fremgangsmåden er den samme som ved andre materialer.

Blomster-bogmærke

Glæd dig over din farverige blomstersamling, hver gang du åbner din bog med det her fine bogmærke. Bogmærket er simpelt at lave; klip blot et stykke langt karton og sæt blomsterne fast med decoupagelakken.

Dekorér din blomsterpresse

Hvad er næsten mere oplagt? Der kan selvfølgelig også sættes blomster på din blomsterpresse. Igen er der brugt decoupagelak.

Blomsterpressen på billedet er dén der følger med det kreative blomsterkit fra Farverige Dage. Kittet hvor du blandt andet også får den uundværlige decoupagelak. Du kan bestille kittet hjem lige her.

Jeg håber, du er blevet inspireret til nye måder, hvorpå du kan bruge dine pressede blomster.