Opskrift: Tastesafe legejord og legesand til børn

Opskrift på legesand til børn

Er dine børn vilde med sanselege?
Sanselege er fantastiske til at stimulerer sanserne. Mange forældre oplever, at deres børn kan fordybe sig enormt længe med sanselege – længere end de kan med noget andet.
Sanselege kan både være tørre eller våde. Denne her leg er VÅD – men du bestemmer selv hvor våd der er.

Legen her består af en legejord, som du får opskriften på om et øjeblik og nogle “regnorme”, som børnene skal grave efter i jorden. Regnormene på billede her er blot lyserøde piberensere, der er klippet over. Men du kan også bruge kogt spaghetti for ekstra “klamhed”.

Sådan laver du din egen legejord – eller legesand

Til legejorden skal du faktisk kun bruge 3 ingredienser – du har sikkert dem alle derhjemme i forvejen. Du skal faktisk blot bruge:

  • 5 dl hvedemel
  • 1 dl kakaopulver
  • 1,5 dl olie (Jeg har brugt rapsolie, men du kan bruge lige præcis den olie du har derhjemme i forvejen)

Start med at blande hvedemel og kakaopulver. Jo mere kakaopulver, jo mere brun bliver din jord. Du kan også undlade kakaopulveret helt – så får du blot en legesand i stedet for. Den kan evt. farves med frugtfarve (her er det nødvendigt med en tur i blenderen, hvis du vil have klare farver).

Når du har blandet kakao og hvedemel, så tilføjer du olien lidt af gangen. Bland det rundt med fingrene. Jo mere olie, du putter i – jo mere mudder-agtig legejord. Og jo mere mudder-agtig jord, jo mere fedtede fingre for dit barn.

Tilsæt olie indtil legejordet har den konsistens, som du og dit barn bedst kan lide. Du kan altid tilsætte mere mel, hvis den er blevet for våd.

Opskrift på legesand til børn

Og så er det faktisk blot at tilsætte “regnormene” og lade dit barn lege løs.

Jeg foretrækker at mine børn sidder på gulvet på en voksdug til sådanne lege. Det gør oprydningen super nem.

Har du et barn, der er lidt udfordret på de våde ting, så kan du tilføje forskellige redskaber, så dit barn ikke behøver røre ved jorden.

Legejorden kan sagtens holde sig nogle uger. Bare opbevar den i en bøtte med låg.

Tilføj lidt læring om regnorme

Har du lyst til at krydre legen med lidt viden om regnorme? Så er temahæftet “Leg, læring og krea om insekter og smådyr i haven” lige noget for dig. Her får du massere af viden og aktiviteter for børn om 7 forskellige smådyr i haven – blandt andet regnormen.

Du kan finde hæftet lige her.