Lav din egen maling af mælkebøtter

I min have må mælkebøtterne gerne være. Så det er de. I stor stil. Bierne er glade og børnene lige så. Der er nemlig så mange sjove ting, man kan lave med mælkebøtter. Nogle spiser mælkebøtter, for faktisk er hele planten spiselig. Men man kan også lave en masse sjove aktiviteter med mælkebøtter – og det er langt mere min boldgade end madopskrifter.

I denne her blogpost vil jeg vise dig, hvordan du kan bruge mælkebøtter til at lave din helt egen okkergule mælkebøtte-maling. Eller vandfarve, er nok den mere korrekte betegnelse.

Hvad kan du bruge mælkebøtter til?

Du skal bruge:

For at lave mælkebøttemaling, skal du blot bruge:

  • Mælkebøttehoveder – en 10-12 stykker.
  • Lidt vand
  • En morter
  • Akvaralpapir og pensel

Jeg vil klart anbefale dig, at lave projektet udenfor. Ikke fordi det sviner, men fordi det er så skønt at rykke de kreative projekter ud til havebordet. Det giver bare noget helt andet.

Sådan laver du malingen af mælkebøtter

Når du har plukket alle dine mælkebøtter, så skal I pille så meget af det grønne fra som muligt. Jo mere ren gul blomst i bruger, jo klarere gul farve vil I opnå i jeres maling. Har I for meget stilk med bliver malingen mere brun end gul.

Put alt det gule i en morter og mos løs.
Tilføj en lille smule vand – bare en spsk. eller to. Mos videre.
På et tidspunkt får du en meget grødet konsistens. Så er det tid til at lade det stå og trække lidt. Jo længere tid, du lader det stå, jo mere klar gul bliver din farve. Du kan evt. afprøve den hvert 5. minut og se, hvornår du synes den er god. Vores stod i ca. 15 minutter.

Når farven er god, skal du tage mælkebøttemassen op og klemme væsken ud af. Kassér mælkebøttemassen.

Og så er din mælkebøtte-maling klar til brug! Den er bedst på akvarelpapir (papir til vandfarver). Vandfarvepapir kan du købe lige her.

Hvad kan du bruge mælkebøtter til?