Nem udendørsmaling I selv kan lave

Der er ikke noget bedre end lidt kreativ leg udendørs i solskin, hvis du spørger mig – og denne smukke udendørsmaling er en af mine favoritter. Måske du allerede kender kridtmaling? Det er i hvert fald en klassiker; riv noget kridt på et rivejern eller knus det med en hammer og bland det op med vand. Kridtmaling er en skøn aktivitet, men det er ikke altid vi har kridt hjemme – det plejer at blive brugt ret hurtigt, når jeg køber en spand.

Men ingredienser til denne hjemmelavede udendørsmaling har jeg (næsten) altid på lager. Den er billig, nem og hurtig at lave. Faktisk er den så nem at lave, at min 4-årige uden problemer laver en portion selv. Og så bliver farverne fantastisk smukke, så malingen er virkelig et godt alternativ til kridtmaling.

Udendørsmalingen er super god at bruge i solskin, hvor den tørre rigtig hurtigt – farverne bliver tit smukkere og mere klare i farven, når de tørre.

Jeg blander gerne malingen i en muffinform – den står ret solidt på jorden, så der ikke er nogen (læs: lillesøster) der vælter den. Malingen kan også blandes i små bøtter, så det er lettere at gemme, hvis der bliver udendørsmaling tilovers. Den er nemlig ret drøj i brug, så det er ikke meget maling, der skal til før legen er sjov. Malingen i muffinformen ovenover er lavet til 4 maleglade børn og voksne – og vi havde over halvdelen tilbage dage efter.

Udendørsmalingen er lige så let at vaske af fliser og lignende som almindeligt kridt – vi plejer blot at vente på det næste regnskyl.

Ikke mere snak – her får du:

Opskriften på udendørsmaling

Du skal bruge:

  • Majsstivelse
  • Vand
  • Frugtfarve

Sådan gør du:

  • Bland majsstivelse og vand. Blandingsforholdet er cirka 1:2, men det kommer an på hvor tynd/tyk i ønsker jeres maling, så prøv jer gerne lidt frem. Til blandingen på billederne her, har jeg cirka brug 1 spask majsstivelse og 2 spask vand pr. farve.
  • Bland de ønskede farver i. Brug gerne rigeligt med frugtfarve.
  • Og mal!

Majsstivelsen har det med at falde lidt til bunden, så hvis i maler længe, kan det være nødvendigt at røre lidt i malingen igen. Den udendørs maling kan sagtens gemmes nogle dage – husk blot at bland det godt rundt, når den igen skal bruges. Det kan også være en fordel at tilsætte mere vand.

Jeg håber, malingen bringer lige så stor glæde hos jer, som den gør hos os!