Kreative idéer til fastelavn

Fastelavn er en fantastisk skøn tid. Den er glad, farverig og minder mig om, at foråret er på vej. Det er også en tid for fine, finurlige og kreative sysler – særligt for og med børnene. Her får du nogle af mine kreative idéer til fastelavn.

Farvestrålende guirlander

Smukke guirlander, der pynter så flot på forårsgrene. Guirlanderne her er lavet af cirkler af smukt papir. Det kan være en fordel med et cirkel-stansejern, så der ikke skal klippes så mange cirkler i hånden.

Cirkler er limet sammen to og to med en snor i midten. De store runde er lavet af 10-15 cirkler, der alle er foldet på midten med den flotte side indad. Og så er de limet sammen bagside mod bagside.

Kat med rund mave

Flere cirkler, her som en farvestrålende mave på en kat. Maven er lavet, som de store runde beskrevet ovenfor (bare med lidt færre cirkler).

Kattene er meget børnevenlige med deres simple facon. Jeg har tegnet formerne på karton her og så har min 4-årige både klippet og limet.

En hoppende klovn

Denne her klovn er fantastisk sød og sjov. Og så er den super nem at lave. Den kræver et klovneansigt, et par arme og fødder i karton – og nogle lange strimler papir til kroppen. Mine strimler er cirka 25×1,5 cm, men det er ikke så vigtigt, bare de er lige lange.

Du kan se hvordan du samler klovnen i videoen her, hvor du også kan se den hoppende funktion.

Personlige masker af hænder

De er masker er en favorit herhjemme. De er så skønne og helt personlige, da de er lavet af børnenes egne hænder.

Maskerne kan se ud på et utal af måder. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.

Placer hænderne på et stykke karton og tegn rundt om dem. Klip ud og klip hul til øjnene. Husk at måle efter, hvor hullerne til øjnene skal sidde – det glemte vi på den røde maske og så er det altså svært at se noget.

Boller op, boller ned

Den sidste af mine kreative idéer til fastelavn er naturligvis en fastelavnsbolle. Klip en bolle og glasur af karton. Pynt glasuren med tus, glimmer, palietter eller hvad I nu har lyst til.

Sæt evt en snor i og hæng den op på fastelavnsriset.

Er du interesseret i mere fastelavn? Så kig her, hvor du finder opgaver med fastelavnstemaer og endnu mere fastelavnskrea.