5 sjove lege med modellervoks

At lege med modellervoks er noget, der virkelig kan optage mange børn i mange forskellige aldre – og med god grund! Det er nemlig virkelig sjovt og lærerigt at sidde med modellervoksen og forme, trykke, rulle og mase. Kreativiten får frit spil og børnene skaber alverdens sjove figurer og lege.

Selvom mange børn selv kan finde på, så er der mindst lige så mange børn, der har brug for hjælp til at få fantasien på gled. Du kan hjælpe dem på rette vej på mange forskellige måder; du kan selv lege med, så de kan kopierer dig eller du kan gøre en lille modellervoksleg klar, som de kan deltage i og udvikle på. Ved at gøre en lille aktivitet klar, vil mange børn (afhængig af alder og modenhed) selv udvikle på legen – du giver ligesom fantasien en lille hjælpende hånd.

Lav miniature verdener med modellervoks

Denne her leg kræver en klump blå modellervoks, lidt havdyr og ting fra stranden, fx muslingeskaller eller sten. Når barnet får serveret legen på denne her måde, med få rekvisitter, så er det nemt at gå til. Der er ikke så mange valgmuligheder – og selvom det måske lyder lidt skørt, så er de få valgmuligheder med til at give mere fantasifuld leg. Du kender det måske også fra resten af legetøjet; hvis der er blevet fundet for mange ting frem, så løber børnene forvirret rundt og aner ikke hvad de skal foretage sig.

Du kan selvfølgelig tilpasse denne her leg til lige præcis de dyr, I har derhjemme. En klump grøn modellervoks til et par køer; Gul modellervoks til kamelen.

Farvesortering med modellervoks

Fra omkring 18 måneders alderen begynder børn så småt at kunne kende forskel på farver. Der er mange måder at lege med farver på, her får du én med modellervoks. Hvis dit barn er lille og legen er ny, så start med to farver. Når det bliver for nemt, så tilføjer du bare alle de farver det skulle være – selv min 4-årige kan finde legen tilpas udfordrende, hvis vi har fundet nok farver frem.

Lav store flade cirkler; én med hver farve. Tril en masse kugler i de farver, du har valgt. Lad nu barnet trykke kuglerne flade på de store cirkler.

Husk at snakke om farverne undervejs.

Legeunderlag til modellervoks

Legeunderlag er skønne til at give fantasien en hjælpende hånd. Lad fx barnet lavet indholdet til et akvarie. Eller pynte et juletræ.

Jeg har lavet en serie legeunderlag, som du kan hente ganske gratis lige her. De skal blot printes ud og placeres i en plastiklomme, så er I klar til leg.

Hammer og modellervoks

Denne her leg med modellervoks er til de mindste børn. Tril en masse kugler og lad børnene masse dem med hammeren.

Min egen datter på 1,5 år var længe underholdt af denne helt vildt simple leg – så længe jeg bare forsynede hende med nye kugler regelmæssigt.

Lav ansigter med modellervoksen

Ansigter er skønne. De giver god mulighed for at lege med og tale om følelser.

Her har vi brugt kastanjer, men I kan også bruge sten. Mal forskellige øjne, næser, munde og ører på kastanjerne/stenene. Vi bruger altid Posca tusser til sådan noget. Lad dem tørre og så er legen klar.

Brug modellervoks som ansigt og se hvilke skøre ansigter I kan kreere.