4 idéer til hjemmelavet nytårspynt med børnene

Vil I også gerne lave lidt hjemmelavet nytårspynt? Eller mangler du lige en god nytårsleg, der måske kan forkorte ventetiden lidt for børnene? Så se med herunder, hvor jeg har samlet fire gode idéer til hjemmelavet nytårspynt og sjove nytårslege, der forhåbentlig får dagen og aftenen til at gå lidt hurtigere.

Hjemmelavet nytårspynt: Pynt jeres egne nytårshatte.

Hjemmelavet nytårspynt:

Pynt jeres egen nytårshat

Ingen nytårsfest uden nytårshatte – og hvorfor ikke lave jeres egne?

Jeg kan godt lide at lave de her små invitationer til krea. De kræver lidt forberedelse fra min side, men de er rare at have i baghånden, når jeg pludselig står og mangler en rolig stund og ikke har tid til at sætte for meget i gang. Og faktisk oplever jeg, at børnene er rigtig gode til at fordybe sig, når der kun er en lille smule velvalgt kreaudstyr på bordet – fremfor hvis vi finder en hel masse frem. Finder jeg for meget frem, bliver det et uoverskueligt projekt for os alle – børnene kan ikke finde på med alle de muligheder og jeg gider ikke rydde det hele op!

Som du kan høre, er der mange gode grunde til at lave disse krea-invitationer. Og her laver vi så nytårshatte. På forhånd har jeg klippet og limet hattene; de er lavet af en halvcirkel klippet af et A4 karton. Jeg har også sat pynt på toppen; fire bånd og en stor pompon. Jeg havde ikke sat elastikbånd i bunden på forhånd, men det vil jeg helt sikkert anbefale dig at gøre, så hatten også kan prøves på undervejs – uden du behøver bøvle med elastikbånd først.

Den lille ruminddelte æske til dimser og dutter er indbydende, men ikke nødvendigt. Du kan bare ligge det på et fad eller en tallerken. Jeg har fundet lidt forskelligt frem, vi havde på lager; pomponer, cirkler i karton, piberensere, bånd, tusser og lim.

Hjemmelavet nytårspynt: fyrværkeri

Et lille stykke “fyrværkeri”, der kan bruges igen og igen. Båndene kan puttes ned i røret og kan skydes op igen og igen ved at skubbe til pinden.

Sådan laver du dit eget fyrværkeri (altså på den ufarlige måde)

Fyrværkeri

Hjemmelavet fyrværkeri – altså på den ufarlige måde.

Hvis I vil lave jeres eget fyrværkeri-legetøj, skal I bruge; et stykke karton, en lille rund pind (fx en rundstok eller et grillspyd) og nogle bånd (jeg har brugt silkebånd, men silkepapir i strimler kunne også være rigtig flot. Eller gavebånd gemt fra julens gaver).

Klip karton i en halvcirkel – størrelsen er ikke så vigtig. Form den til en kegle og lim kanterne sammen. Lad evt. børnene dekorerer.

Bind eller lim båndene fast på pinden og sæt pinden ned i keglen.

Og så er den klar til affyring!

Hjemmelavet nytårspynt: Lav jeres egne raketter.

Hjemmelavet nytårpynt: nytårsraketter

Ingen nytårsaften uden nytårsraketter. Men hvem siger det behøver være rigtige raketter? Til jeres samling af hjemmelavet nytårspynt, skal I selvfølgelig lave jeres egne raketter.

Hvem havde troet at toiletpapirsruller kunne blive så smukke?

Ja, nytårsraketterne her er lavet af noget så simpelt som toiletpapirsruller – i det hele taget et uundværligt kreamateriale herhjemme. Toiletpapirsruller kan virkelig blive til mange fine ting.

Toiletpapirsrullerne er beklædt med guldpapir og herefter dekoreret, som vi havde lyst til.

I bunden har de fået nogle strimler silkepapir og et grillspyd – så kan de nemt pynte i potteplanter eller lignende.

Få tiden til at gå med nytårsbingo.

Nytårsbingo

Som det sidste forslag får I her en lille leg, der forhåbentlig kan være med til at forkorte ventetiden – nemlig en omgang nytårsbingo. Får I mon fyldt hele pladen i løbet af aftenen?

Nytårsbingo kan du hente ganske gratis lige her

.

Jeg håber, jeres dag og aften bliver fyldt med alverdens sjov og hygge!

Godt nytår!