4 sjove lege med kastanjer

Nå, nu har I fundet en masse kastanjer. For man kan jo ikke lade være med at samle dem op, vel?

Du ved, at man kan lave kastanjedyr. Og var det ikke også noget med dét der edderkoppespind?

Men hvad kan vi ellers bruge alle de kastanjer til? Herunder får du 4 bud på sjove lege og ting, I kan lave med alle jeres kastanjer.

Bogstavsmatch

Skriv små bogstaver på kastanjerne og store bogstaver på et stykke papir. Lad børnene matche de små bogstaver med de store.

I kan varierer legen ved fx at gemme kastanjerne rundt omkring. På den måde får I også lidt bevægelse ind i legen, hvilket øger koncentrationsevnen for langt de fleste børn.

Kastanjerne kan selvfølgelig også bruges til at øve stavning og læsning.

Jeg bruger poscatusser til at tegne med på kastanjerne. Jeg foretrækkee tykkelsen 1m (0,7mm streg) eller 3m (0,9-1,3mm streg) til kastanjer.

Biler

Tegn jeres egne små køretøjer på kastanjerne og brug dem på bilbanen (eller tegn jeres egen bilbane på et stort stykke papir).

Hvis I har lyst, så fortsæt endelig det lille univers med små huse, vejskilte, mennesker, dyr, lysregulering og hvad I nu kan finde på.

Sjove ansigter i modellervoksen

Det her er min egen favorit. Den er nem at forberede, mange børn kan selv være med til at tegne – og der er virkelig god underholdning i legen.

Tegn øjne, næse, mund, øre, m.m. på kastanjerne. Når tegningerne er helt tørre kan I danne de skønneste og mest fjollede ansigter ved at trykke kastanjerne ned i modellervoksen.

Jeg anbefaler selvfølgelig min egen modellervoks fra Farverige Dage, der er produceret i Danmark udelukkende af fødevarergodkendte ingredienser. Du finder udvalget lige her.

Stav med kastanjer

Har I fundet rigtig mange kastanjer, så er den sidste leg her et godt bud på en skøn aktivitet.

Tegn et ord på et stort stykke papir, fx barnets navn. Og lad barnet skrive bogstaverne med kastanjer.

På samme måde kan børnene også “tegne” en tegning med kastanjerne. Form geometriske figurer eller sjove dyr.

Jeg håber, idéerne kan bruges og måske videreudvikles, så I får en masse sjov ud af alle jeres kastanjer.