Sådan laver du et dukketeater

Skal I lave det fineste dukketeater? Så se med her. Metoden jeg har brugt til teatret her gør det muligt at sætte figurer og rekvisitter fast i gulvet af vores dukketeater, så de kan flyttes rundt og tages ud som man har lyst.

Tag din papkasse, der skal blive til et dukketeater og skær alle siderne ved åbningen af. I bunden skære du en firkant ud, så du beholder en fin ramme. Papkasser er opbygget lidt forskelligt, så måske der er et par flapper, der har brug for lidt tape – jeg har brugt malertape, så der kan males ovenpå.

For at lave bunden i jeres dukketeater laver du først et skelet, som vist på billedet ovenover. Pappet er limet fast. Det er simpelthen for at gøre bunden mere stabil, når der skal trykkes noget ned i den hele tiden. Ovenpå skelettet kan selve bundpladen limes fast.

Mal kassen hvis I har lyst, men dukketeateret kan sagtens bruges allerede nu, hvis I ikke har lyst til at pynte – det er super sjovt alligevel.

Nu kan der skæres slidser i gulvet med en kniv og rekvisitterne kan sættes fast. Nedenunder viser jeg hvordan rekvisitterne er lavet, men I kan selvfølgelig selv finde på og lade jer inspirere af jeres ynglingshistorier.

Sådan laver I rekvisitter til jeres dukketeater

Her kan du se, hvordan I nemt kan lave fine træer til jeres dukketeater.

Her er brugt en ispind, hvor jeg har limet en papirkugle fast. På papirkuglen er der limet pomponer i grønne nuancer. Man kunne evt tilføje røde for et æbletræ. Til sidst er der viklet en brun piberenser om stammen.

Her er lavet figurer og rekvisitter til, at vi kan spille Prinsessen på ærten i vores dukketeater.

Slottet er klippet i karton og limet fast på en ispind – en enkelt ispind kan sagtens holde vores slot oprejst.

Vores figurer er også lavet på ispinde, så de også kan sættes fast i gulvet i dukketeatret, hvis vi har lyst. Tøj og krone er klippet i karton og har fået et drys bioglimmer. Armene er en tredjedel af en piberenser, der lige er snoet en gang rundt om ispinden. Og så er de selvfølgelig udstyret med rulleøjne og en mund tegnet med tus.

Sengen er lavet helt i karton og limet på pinden.

Jeg håber, I får en masse sjov ud af jeres dukketeater – det bringer i hvert fald meget glæde herhjemme.

Når I har lavet jeres dukketeater, kan I fortsætte med andre rekvisitter. I kan fx. lave figurer og rekvisitter til den velkendte historie om de 3 små grise og ulven. I kan se hvordan vi lavede vores lige her.