4 sjove påske aktiviteter

Det er påske og du vil gerne lave nogle sjove påske aktiviteter med ungerne. I har allerede malet æg, så hvad nu? Se med her, hvor jeg deler mine yndlings påskeaktiviteter, som måske er lidt anderledes end dem I allerede kender.

Her er en lille sorteringsleg, som vi virkelig har haft det sjovt med.

Her sorterer vi farvede ris og kikærter, men I kunne også sorterer perler, legoklodser, mønter – hvad I nu har af småting.

Selve pladen har jeg lavet af pap. Jeg har først tegnet mit motiv på det store stykke pap med en blyant og efterfølgende har jeg limet mindre stykker pap fast med en limpistol.

Denne her minder lidt om den foregående. I hvert fald kan du bruge samme plade – så det er sådan en 2-i-1 aktivitet og det er da for fedt!

Det er altid sjovt at bruge sine materialer på forskellige måder. Pladen her fungerer lidt som en malebog, men i 3D, hvilket gør det meget lettere for barnet at “holde sig indenfor stregerne”. Og så kan kanterne jo også males. Denne aktivitet er virkelig et hit herhjemme!

Lav en karsemark til dyrene. Super simpel aktivitet, hvor selv de helt små kan være med.

Find et fad, plastikbakke, underskål til urtepotter eller hvad I nu kan finde på at bruge.

Fyld vat i jeres beholder og hæld vand over. Det gør ikke så meget, hvis barnet hælder virkelig meget vand på – karsen skal nok komme op alligevel.

Drys karse over. Og vent.

En høne, der lægger æg.

Altså, jeg synes denne her idé var virkelig sjovt fundet på, hvis jeg selv skal sige det. Min søn rystede på hovedet af mig og pillede hønen af igen, mens han sukkede meeeeeget dybt. Og har du haft en 3-årig, så ved du nok også, at tingene ikke altid går heeeelt som du selv havde forestillet dig. Måske jeres børn ville synes den er sjov – hvis ikke, så kan hønen pilles af og I har en sjov kuglebane.

Kuglebanen er lavet af et stykke pap og toiletpapirsruller. Toiletpapirsrullerne har jeg klippet lidt i, for at vores bolde (bordtennisbolde) kunne være der. Det er ikke sikkert det er nødvendigt alt efter bold og toiletpapirsruller.

De er limet på pladen med en limpistol. Hønen har jeg også tegnet på et stykke pap og sat på med limpistol.