Dukketeater: de 3 små grise og ulven

“Hvem er bange for den store stygge ulv? Den store stygge ulv, den store stygge ulv. Hvem er bange for den store stygge ulv? I hvert fald ikke mig!”

Sangen har kørt på repeat herhjemme siden vi lavede figurerne til De 3 små grise og ulven – og dermed introducerede Eskild til historien.

Herunder viser jeg dig hvordan vi lavede figurerne og husene. Gik du glip af hvordan, du lavede det fineste dukketeater, så fortvivl ej – det kan findes lige her.

De tre små grise laves nemt af en ispind malet lyserød (jeg har malet mine med en posca tus), lidt karton og rulleøjne.

Jeg har klippet mit karton med cirkel-stansejern i to størrelser – det kan virkelig anbefales. Eskild på 3,5 år kan også sagtens bruge dem.

Ørene er også klippet i karton og limet på hovedet.

Jeg synes selv, ulven her er sjov. Den er lavet på en klemme, så den kan “puste og puste til huset faldet omkuld!”.

Den er også lavet af karton – igen har jeg brugt et cirkel-stansejern til hovedet. Jeg har lavet hele ulven først og så klippet den over i to bagefter og limet ulven på den ene side af klemmen og et stykke karton med luft tegnet på, på den anden side af klemmen.

De tre små grises huse kan laves på mange forskellige måder. Vi brugte nogle sjove og anderledes materialer, som vi sjældent har med ved kreabordet – det er sjovt at få lov til at prøve noget nyt engang imellem.

Alle husene er klippet i karton, som vi har smurt lim på og så kunne vi sætte tingene på.

Huset af strå har vi lavet af spaghetti. Huset af pinde har vi lavet af, ja, pinde. Huset af mursten har vi lavet af tørrede kidneybønner.

Hvert hus har fået en ispind limet på, så de kan stå i dukketeateret.

Jeg håber, I får det sjovt med jeres figurer her.