Fint og nemt påskepynt du selv kan lave

Påsken er over os og det betyder selvfølgelig, at vi skal lave det fineste pynt i skønne farver.

Her kommer et par forslag til simpel påskepynt, der er både hurtige, nemme og vildt søde.

Jeg elsker at lave guirlander! De er altid sådan et fint indslag til pynt. Når du først kender teknikken kan du lave utallige variationer- kun fantasien sætter grænser. Jeg laver gerne guirlander til både halloween, jul, fastelavn og selvfølgelig her til påske.

Brug påskeguirlanderne som ophæng på planter, i vinduet, henover en billedramme – eller lad dem blot ligge som bordpynt på påskebordet.

Påske-guirlande af papir

Det er heldigvis ikke spor svært at lave guirlander. Start med at klippe en strimmel af papiret – jeg har brugt farvet A4 papir og har klippet arket i 3 lige store strimler, så jeg i alt får 3 fine påske-guirlander ud af et enkelt ark papir.

Herefter folder du papiret, som vist på billedet – på samme måde som hvis du foldede en lille vifte. Hvis der er papir i overskud efter den sidste fold, så klip det af.

Nu kan du tegne dit motiv. For at det bliver en guirlande skal du huske at tegne det helt ud til kanten i begge sidder.

Så er det tid til at klippe. Og endelig kan du folde dit mesterværk ud.

Påskeharer til potteplanten

Jeg er hel vild pjattet med de her fine små påskeharer på klemmer. Det er så simpelt som noget kan være, men de er bare så søde i potteplanterne. Jeg tror nu også mine får lov til at blive hængende efter påske.

Træklemmen har jeg malet hvid med en posca tus og givet påskeharen en lille lyserød streg i hvert øre. Ansigtet er tegnet på hvidt karton og limet fast på klemmen med en lille klat lim fra limpistolen.

Påskeharerne har hver fået et halvt grillspyd at sidde fast på.

Find flere påskeidéer lige her.