6 lege med modellervoks

Det er skønt at lege med modellervoks. Den bløde masse kan formes til alverdens ting. Den kan blive til sjove figurer, en lille have med blomster eller måske en isbutik! Mange børn elsker at lege med modellervoks og kan sidde med det i timevis. Især hvis der er en voksen, der gerne vil lege med.

Nogengange er fantasien fantastisk og virker helt af sig selv. Andre gange skal fantasien bruge hjælp. Et lille skub. Og SÅ kan det ellers fortsætte. Måske ikke lige på den måde man som voksen havde tænkt – børnene udvikler tit legen i overraskende retninger. De skal bare hjælpes i gang. Hjælpen får du her med 7 forskellige idéer til lege med modellervoks:

Puslespil af modellervoks

Puslespil er sjove og simple at lave. De kan nemt varieres i sværhedsgrad alt efter barnet. Find blot forskellige ting og sager rundt omkring i huset. Lav aftryk af tingene i modellervoksen. Giv herefter barnet ting og modellervoks med aftryk – og lad barnet løse puslespillet. Prøv også at lade barnet lave puslespil til dig!

Træn klippeteknikken

Uh, det er svært at lære at klippe! Det kan være nemmere (og måske også sjovere?), at lære at klippe i noget, der ikke er helt fladt. Fx modellervoks (eller spaghetti!). Fordelen ved modellervoksen er, at den er blød og medgørlig. Det gør den nem at håndtere og dermed nem at klippe i – og så kan den selvfølgelig bruges igen og igen.

Hvem har gået her?

En sjov gætteleg, der tit udvikler sig til “lav en have til dyrene”-leg bagefter (I hvert fald herhjemme). Legen er simpel; find en håndfuld dyr, lad dem gå henover modellervoksen og gæt hvilke fodspor, der høre til hvilke dyr.

Legeunderlag

Legeunderlag med tallerken og bestik. Spagetti lavet af gul modellervoks ligger på tallerkenen.

Legeunderlag er en af mine favoritmåder til at sætte gang i børnenes fantasi, når der skal leges med modellervoks. De her legeunderlag er med mad-tema. Her kan børnene fx formes iskugler til vaflen, mad til den tomme tallerken eller fyld til pizzaen. Legeunderlagene kan du købe lige her.

Gæt en klods

Endnu en gætteleg. Fordi gættelege er skønne. De er lærerige og interagerende. Det er noget vi laver sammen. Denne her er lidt mere udfordrende end puslespillet længere oppe, men princippet er det samme. Find nogle legoklodser og lav et lille match-spil.

Lær om længder med modellervoks

Denne her er super god til de lidt større børn. Giv dem en lineal, modellervoks og noget at skære med. Snak om tallene og lær hvor lang fem centimeter egentlig er. Den kan leges på flere måder: “skær et stykke, der er 5 cm langt” eller “Skær et stykke og se om du kan finde ud af hvor langt stykket er”.

Jeg håber, indlægget her giver jer en masse inspiration til hvordan, I kan lege med modellervoks. Mangler du endnu mere inspiration til legen med modellervoks? Find 5 lege mere lige her.