Opgavekort med forskellige farver, så børnene kan lære farverne at kende.
Farvekort, hvor børn kan lære om farver. Lilla kort med sommerfugl og grønt kort med larve er dekoreret med modellervoks.
Farvelære for børn med opgavekort om farver samt 3 dåser modellervoks i primærfarverne blå, gul og rød
Lær om farverne med farvekort for børn. Lær om primærfarver og sekunddærfarver med modellervoks, der kan blandes.
Farvelære for børn med opgavekort med seks forskellige farver. Kan bruges med f.eks. modellervoks.
Leg og lær om farver. Giv f.eks. løven en manke af orange modellervoks og bien striber af gul modellervoks.
 

Leg og lær med farver – farvelære for børn

kr. 49,00

Med farvekortene kan du nemt skabe et hav af forskellige aktiviteter til dit barn med farvelære i fokus.

Brug kortene med modellervoks, til farvesorteringslege eller på andre sjove måder. Find inspiration i beskrivelsen nedenfor.

Vælg mellem at købe kortene alene eller i en samlet pakke med 3 dåser modellervoks i de tre primærfarver; blå, gul og rød.

 

Beskrivelse

Lær farverne – farvelære for børn

Sættet her indbyder til sjove lege med farvelære for børn i fokus. Her kan  børnene lære farverne at kende gennem et hav af aktiviteter, Kortene er alsidige og kan bruges på mange forskellige måder. Her er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser. Farvekortene har fået en særlig lakering på forsiden, så de kan holde til at blive brugt til lettere fugtige materialer; f.eks. modellervoks eller fugtige blomster fra haven.

Sådan kan du bruge kortene til at lege med farver

Du kan bruge farvekortene på mange forskellige måder til at lære børn om farver. Jeg har lavet en liste her som inspiration til hvordan i kan gribe farvelæren an:

 • Tag kortene med i det fri. 
  Naturen gemmer på mange flotte farver og det er oplagt, at bruge kortene som en slags farve-skattejagt. Udvælg en farve og tag farvekortet med rundt i haven eller skoven og se hvad I kan finde. I kan også ligge alle kortene på græsplænen, hente forskellige ting fra haven og sorter dem i farver henne ved kortene. Var der nogle farver I ikke kunne finde? Hvilken farve fandt I flest gange?
 • Leg med farver og modellervoks
  Find modellervoksen frem og leg med farverne. Brug gerne de tre primærfarver (rød, blå og gul) til at blande de tre sekundære farver (orange, grøn og lilla). Lad selv børnene forsøge sig frem med at blande de rigtige farver. Farvelære for børn er en spændende og læringsrig leg for de fleste – hvem elsker ikke at blande farverne?
  Pynt de forskellige kort med modellervoks. Giv sommerfuglen pynt på vingerne. Lav en spiral, der bliver til sneglens hus. Giv løven en orange manke og lav striber på bien.
 • Farvesortering
  Brug kortene til en typisk leg indenfor farvelære for børn; farvesortering.
  Læg kortene frem på gulvet/bordet sammen med en stor skål med små ting, der skal sorteres i farver. Det kan f.eks. være legoklodser, små træfigurer eller blot forskellige dimser og dutter fra rundt omkring i hjemmet.
  Legen er især god til børn i alderen 2-4 år. For de lidt større børn kan man tilføje flere udfordringer. “Dimserne” kan gemmes rundt omkring i stuen og børnene kan sendes på en lille opgave: “Kom tilbage med 3 blå, 2 gule og 1 rød”, “Hent en farve jeg får, hvis jeg blander rød og gul”, “find en farve, der har samme farve som fars strømper”. Tilpas opgaverne efter barnet evner og lyst.

 

De sjove farvelære-kort kan du bruge igen og igen.

Find hele udvalget af opgavekort/legeunderlag lige her

Yderligere information

Vælg produkt

Farvekort, Farvekort + 3 x modellervoks