DIY: Et mini fotoalbum, du nemt kan lave selv.

Med denne DIY kan du nemt lave dit eget fotoalbum – i mini størrelse. Det er så hyggeligt at kunne tage sine fotos frem og kigge dem igennem, når de er sat i album. Det her lille fotoalbum er sjovt for børnene at bladre i – eller det kunne være en lille personlig gave til nogen, du har haft en særlig oplevelse med.

Albummet i vejledningen her, har jeg lavet til min datter på 2 år, der (som de fleste børn i den alder) elsker at se på billeder af sig selv. Jeg har samlet seks fotos – og når hun bliver træt af at kigge på dem, så kan vi blot udskifte fotos eller tilføje nye.

I stedet for fotos, kan du også klæbe små fine tegninger ind på siderne – eller lave en kombination. Det kunne blive en fin hjemmelavet gave fra børnebørn til bedsteforældre.

 

 

For at lave dit eget fotoalbum skal du bruge:

Fotos: Mine er 6×6 cm. Jeg har seks fotos i mit album – mere eller mindre kan også gøre det.

Mønstret papir til siderne: Jeg har printet mine sider på kraftigt papir. Du kan også bruge noget mønstret papir, du har liggende og lime det fast på noget karton. Siderne i mini fotoalbummet, må gerne være lidt tykke.

Mønstret papir til omslaget: Ligesom til siderne har jeg printet mønstret på kraftigt papir. Brug evt noget du har liggende.

Hobbykniv: Til at skære sider, billeder osv. ud med. En saks kan også gøre det.

Paper binders: Også kaldet soldater. To skal bruge to stk til at samle din bog. Du kan fx købe Paper binders lige her

 

 

Sådan laver du et mini fotoalbum

Start med at klippe/skære det hele ud. Målene er ikke så vigtige – bare de er ensartet. Skær dine sider ud i størrelser, du selv kan lide.

Til mit fotoalbum har jeg skåret ud i følgende mål:

Fotos er 6×6 cm

Siderne er 8×10,5cm

Omslaget er 8x27cm

Længden på omslaget kan klippes til, når det lille fotoalbum er færdigt, så lav det endelig for langt.

 

Lim dine fotos på siderne og lav huller i alle siderne. Jeg brugte en hultang – du kan også bruge en hulmaskine til papir. Lav også huller i den ene ende af omslaget.

 

Sæt de to paper binders gennem hullerne på omslaget.

Begynd herefter at sætte siderne til mini fotoalbummet ind. Se på billedet ovenover hvordan de skal vende. Det ser lidt mærkeligt ud, men det giver mening om lidt.

Det kan være en fordel at give alle siderne et buk på forhånd, så det bliver lettere at bladre i fotoalbummet. Men det er ikke nødvendigt og det kan altid gøres senere.

Luk de to paper binders.

Når man laver et album på denne måde med paper binders, er det let at skifte siderne ud eller tilføje nye.

Omslaget til fotoalbummet skal foldes omkring siderne til sidst.

Fold omslaget rundt om siderne, som vist på billedet.

Omslaget til et mini fotoalbum, du selv kan lave.

Omslaget kan sættes fast under den lille flap. Hvis omslaget er for langt, kan det klippes til.

Dit mini fotoalbum er færdigt. Husk, at du nemt kan tilføje ekstra sider med nye billeder eller skifte ud, hvis du skulle få lyst.